top of page

Патчі під очі: так чи ні?

Останнім часом б'юті-ринок пропонує нам велику різноманітність патчів - це патчі-пластирі, тканинні, гідрогелеві, патчі з гіалуроновою кислотою і навіть патчі з мікроголочками. Хтось у захваті від магічних властивостей патчів для очей, хтось не отримав результату після застосування і вважає їх повністю недієвими. Думки різні - від любові до ненависті!


Давайте розберемося разом: патчі це все-таки гачок маркетологів або дійсно робочий засіб? Чому не всі отримують очікуваний ефект?



Всі знають, що ніжній шкірі навколо очей потрібен особливий, дбайливий догляд. Для того, щоб цю зону зволожити, розгладити зморшки, прибрати набряки і синці, освіжити, крім базових крему і сироватки потрібні додаткові засоби і тут на допомогу приходять гідрогелеві патчі, які чудово впораються з багатьма проблемами. Але !! Ніяких ілюзій і завищених очікувань! Це всього лише косметичний засіб, комфортний експрес-догляд, а не скальпель пластичного хірурга, і результатів блефаропластики від патчів чекати не варто.


Сьогодні найпопулярнішими є гідрогелеві патчі, що прийшли до нас у 2007 році, як новий модний тренд з Південної Кореї. До речі, тканинні патчі існували і раніше. Спочатку гідрогелеві патчі продавалися по дві штучки в упаковці, пізніше корейським виробникам прийшла ідея випускати великі упаковки з патчами для щоденного догляду за областю навколо очей.


Основа патчів - гідрогель, що утримує в собі максимальну концентрацію активних компонентів, він не тече, а повільно тане під впливом тепла шкіри, що сприяє проникненню активнодіючих речовин у глибокі шари дерми, дозволяє увібрати максимально і забезпечити стійкий тривалий ефект. Гідрогель - це комплекс з полімеру, води і корисних інгредієнтів. Головний компонент водорозчинного біополімеру - карагенан, що отримується з червоних водоростей або камедь ріжкового дерева, ксантанова камедь, агар-агар і т. ін.


Переваг у гідрогелевих патчів у порівнянні з тканинними набагато більше: вони щільніше прилягають до шкіри, гідрогель повільно підсилює проникнення активних інгредієнтів. Крім того, гідрогель сам по собі надає потужний зволожуючий ефект на шкіру, що теж плюс. Ще дуже важливо, що гідрогель не дозволяє активам випаровуватися і висихати, а дає рівномірне і тривале проникнення в глибокі шари.


Скажемо чесно, ми дуже любимо цей б'юті-засіб! При правильно підібраному варіанті патчів - зволожена, підтягнута, свіжа шкіра в зоні очей вам гарантована! Дійсно зникають дрібні зморшки, невелика набряклість і сліди втоми, шкіра свіжішає і підтягується! Ми вважаємо, що патчі - найактивніший засіб для зони навколо очей (не беремо до уваги апаратні процедури та ін'єкції).



Ефективність патчів

Ефективність патчів залежить від багатьох складових.


1. У першу чергу вам потрібно правильно виявити проблему своєї зони під очима, і від цієї проблеми відштовхуватися, обираючи патчі. Якщо у вас темні кола і підвищена набряклість, в основі патчів шукайте компоненти, що поліпшують мікроциркуляцію крові і дренаж (кофеїн, аденозин, екстракт кінського каштана та ін.), тобто патчі повинні володіти потужним дренуючим ефектом.


Якщо головна мета зменшити зморшки - у складі повинні бути антивікові компоненти, які запускають механізми природного омолодження шкіри (пептиди, колоїдне золото, колаген, ретиноїди); якщо у вас втомлена, стресова шкіра - необхідні антиоксиданти, амінокислоти, коензим Q10 і вітаміни, спрямовані на комплексне оздоровлення шкіри; для зволоження - необхідні патчі з гіалуроновою або поліглутаміновою кислотою, екстрактами рослин, перловою пудрою і т.д. Наведемо приклад неправильного вибору патчів: якщо для зменшення набряклості взяти патчі з гіалурону, то набряки тільки збільшаться, а, наприклад, патчі, що містять ретиноїди, можуть спровокувати пігментацію в літній період.


2. Другий важливий момент, який впливає на очікуваний результат - це період використання патчів (одноразово або курсом). Деякі патчі відразу за 20-30 хвилин зможуть зменшити набряки під очима і трохи освітлити темні кола, але ви не отримаєте результат на тривалий період. Інші варіанти патчів взагалі не дадуть ніякого ефекту після одноразового застосування, зате після регулярного використання курсом ви отримаєте вражаючий результат, який на час відстрочить вікові зміни.


3. Враховуйте вік. В цілому патчі підійдуть жінкам від 25 до 45 років. До 25 років молода шкіра має власні чудові ресурси і користуватися патчами постійно немає сенсу, після 45 років використання патчів для кардинальних змін, на жаль, є малоефективним, але як потужний додатковий засіб теж цілком виправданий.


  • Молодим дівчатам 20-30 років косметологи рекомендують використовувати патчі не частіше 1-2 разів на тиждень, в якості профілактики перших ознак старіння або як sos-процедуру. Навіть якщо в складі патчів всього лише олії, вітаміни і рослинні екстракти, щодня в молодому віці їх не застосовують, для цього є креми і сироватки, які прекрасно впораються з функціями базового догляду.

  • У більш зрілому віці патчі можна використовувати регулярно: за потреби і курсами, зазвичай через день. Користуватися патчами кожен день косметологи не рекомендують, за винятком особливих випадків, для накопичувального ефекту компонентів в периорбітальній зоні.


Як правильно застосовувати патчі


Патчі накладаються на очищену шкіру під нижню повіку і невеликими рухами домагаються їх щільного прилипання до шкіри. Через кілька хвилин патчі міцно "приклеюються" і не сповзають. Через 20-30 хвилин патчі знімають, а залишкам сироватки дають повністю поглинутися.

Попередньо можна зробити легкий масаж, це поліпшить ефект від застосування патчів. За належний час патчі віддадуть всі активні речовини шкірі і абсолютно немає сенсу залишати їх на ніч (гідрогель висохне і на шкірі можуть з'явитися подразнення, сухість, заломи та ін.)


Не має значення, яким кінцем прикладати патчі, просто розміщуйте патч широким кінцем до тієї зоні, яку потрібно більш інтенсивно наситити.

Не накладайте патч занадто близько до краю вій, щоб есенція не потрапила на слизову оболонку. Знімати патчі потрібно від носу до скронь.

Після того, як ви зняли патчі і есенція остаточно поглинулася, бажано нанести крем, щоб поліпшити ефект.


Нюанси використання

  • Не знімайте захисну плівку, що знаходиться під кришкою патчів, щоб активна сироватка не випарувалася і завжди після застосування щільно закривайте баночку.

  • В інструкції написані правила зберігання патчів. Якщо на цьому немає акценту, то зберігання в холодильнику не обов'язкове, але допустиме.

  • Знайте міру і дивіться на реакцію шкіри: дуже холодні патчі можуть викликати подразнення делікатної шкіри.

  • Цілком достатньо тримати патчі в прохолодному, темному місці і не переставляти постійно упаковку з холоду в тепло і назад.

  • Витягувати з баночки патчі потрібно спеціальною лопаткою.


  • Відкриту упаковку патчів необхідно використати протягом 2-3 місяців, по закінченню цього терміну патчі поступово починають втрачати свою ефективність.

  • У складі патчів активнодіючі компоненти знаходяться у великій концентрації, тому перед застосуванням зробіть пробу на алергію (на зап'ясті або внутрішній стороні передпліччя).

  • Патчі немає сенсу використовувати повторно - вони віддають всі активні речовини за один раз.


Будьте молоді і красиві!

1 029 переглядів1 коментар

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page